Auto omhelst elektriciteitspaal

Voorpagina Bon Dia Auto omhelst elektriciteitspaal Liefhebber Wat is nieuws? (1)
Voorpagina Bon Dia Auto omhelst elektriciteitspaal Liefhebber Wat is nieuws? (1)

Het is maandag 16 maart 2009. Het in Rotterdam gevestigde dagblad NRC Handelsblad opent met een rapport van het Internationale Rode Kruis: de CIA heeft zich in het kader van de ‘oorlog tegen het terrorisme’ wel degelijk aan marteling schuldig gemaakt. Aan de andere kant van het Koninkrijk, op Aruba, heeft de redactie van het dagblad Bon Dia een andere prioriteit: er is zondag in het buurtschap Bubali een jonge chauffeur ernstig gewond geraakt. Hij reed van de weg af en tegen een elektriciteitsmast op. „De auto heeft de mast praktisch omhelst”, schrijft de redactie met gevoel voor romantiek. Door de klap knapten de draden, waardoor de buurt tot in de kleine uurtjes zonder stroom zat.

Uit de Bon Dia blijkt dat er op Aruba (180 vierkante kilometer, ruim 100.000 inwoners) vrij veel verkeersongelukken gebeuren. Op sommige dagen bevat de krant er wel vijf of zes, met foto’s verlucht. Breng het nieuws dichterbij de mensen – is het advies van profeten van de benarde Nederlandse dagbladpers. De redactie van de Bon Dia doet dat al.

(wordt vervolgd)