Arbiter met dood bedreigd, Drogba biedt excuses aan

LONDEN, 8 mei. - De Noorse scheidsrechter Tom Henning Ovrebo is gisteren na diverse doodsbedreigingen onder begeleiding van de politie uit Londen vertrokken. Hij haalde zich de woede van de fans van Chelsea op de hals na zijn rol in de uitschakeling in de halve finales van de Champions League door Barcelona, dat op 27 mei in Rome in de finale Manchester United treft. Met zijn doelpunt in de blessuretijd schoot Andres Iniesta de Spanjaarden naar de eindstrijd. Na de wedstrijd reageerde onder anderen Didier Drogba zijn woede af op de scheidsrechter omdat deze Chelsea minstens één strafschop zou hebben onthouden. Ovrebo nam na de wedstrijd al zijn intrek in een ander hotel omdat er gevreesd werd voor zijn veiligheid. Daarna is hij onder politiebegeleiding het land `uitgesmokkeld`. Ook in Noorwegen wordt hij nu beveiligd. Algemeen secretaris David Taylor van de Europese voetbalbond UEFA bestreed gisteren met klem de berichten over een complottheorie tegen Chelsea. De federatie zou opnieuw een Engelse finale in de Champions League willen vermijden. Volgens een aantal spelers van Chelsea verklaart dit het slechte optreden van scheidsrechter Ovrebo. Drogba heeft gisteren excuses aangeboden voor zijn gedrag. De Ivoriaan wordt vermoedelijk gestraft door de UEFA.