Afghanen woedend over burgerdoden bij bombardementen

kabul. Honderden Afghanen hebben gisteren in de hoofdstad van de westelijke provincie Farah met een demonstratie hun woede geuit over een bombardement, maandagavond, waarbij tientallen burgers zijn omgekomen. De politie dreef de betoging uiteen. Volgens lokale autoriteiten en het Rode Kruis hebben Amerikaanse luchtaanvallen de doden veroorzaakt Maar de commandant van de Amerikaanse troepen in Afghanistan zegt aanwijzingen te hebben ”die tot andere conclusies leiden”. Hij gaf daarover geen nadere informatie. Het Amerikaanse leger bevestigt dat het maandagavond in het gebied van het getroffen plaatsje Bala Boluk luchtaanvallen had uitgevoerd, gericht tegen Talibaanstrijders. Het Amerikaanse ministerie van Defensie zegt te beschikken over getuigenverklaringen dat de burgers zijn gedood door granaten die Talibaanstrijders op hen afvuurden.