2 redenen om tv te kijken

1 Spannend

Jaws

België één, 23.45-01.45u.

Fameuze tweede speelfilm van Steven Spielberg groeide uit tot de op dat moment meest succesvolle Amerikaanse film aller tijden. De griezelthriller over een reuzenhaai zou in Amerika geappelleerd hebben aan de door het Watergateschandaal ingegeven overtuiging dat autoriteiten ons voortdurend om de tuin leiden. (Steven Spielberg, 1975).

2 Oudere jongens

High Fidelity

BBC 1, 00.40-02.25u.

Naar Chicago verplaatste, charmante verfilming van de roman van Nick Hornby, die een stem werd voor een hele generatie mannen die zich nog steeds jongens voelen. John Cusack speelt de eigenaar van platenzaak Championship Vinyl, die zich soms laat betrappen op gevoelens waar geen liedjes voor zijn. (Stephen Frears, 2000).

De volledige programmagegevens staan op pagina 28