Weekend zon

Na een paar grijze en miezerige dagen verscheen de zon vandaag weer. In het weekend wordt het zonnig en vrij warm lenteweer.

Morgen komen echter wat meer wolken voor en kan lokaal een bui vallen. Vandaag nam door de toenemende hogedruk de wind af, de zon brak op steeds meer plaatsen door en het werd warm.

Vannacht trekken restanten van buien die in de warme lucht boven Frankrijk zijn ontstaan over het zuiden en oosten van het land. Verder blijft het door opklaringen op de meeste plaatsen droog, met minimumtemperaturen van 9 graden.

Morgen trekken geregeld wolkenvelden over en valt met name in de middag lokaal een enkele bui. De zon laat zich soms ook wel zien. De zuidwestenwind is matig boven land en vrij krachtig vlak bij zee, kracht 5. Het wordt 14 graden op de stranden tot rond 18 graden landinwaarts.

In het weekende maakt de zon overuren. Zaterdag kan in het zuidoosten van het land nog een enkele bui vallen, maar elders blijft het droog.

De afnemende wind draait in de loop van het weekend naar noordelijke richtingen. Het zonnige en droge lenteweer houdt ook begin volgende week stand. Pas later in de week neemt de kans op een lokale regen- of onweersbui toe.

Het wordt zelfs nog een paar graden warmer als de wind naar het noordoosten draait.