Voorkeur Radio, televisie en internet

EénVandaag. Morris Tabaksblat, opsteller van de ethische code voor het bedrijfsleven, PvdA’er Rick van der Ploeg en beleidswetenschapper Hans van den Heuvel praten over de wirwar aan nevenfuncties van bedrijfsbestuurders. Bij de recente reeks schandalen bij woningbouwcorporaties, ziekenhuizen, bouwbedrijven en pensioenfondsen bleek telkens dat het toezicht door de bestuurders faalde. Ned.1, 18.15-18.40u.

Nova/Den Haag Vandaag. Reportage over de ‘stresstest’ bij de Amerikaanse banken met commentaar van Jaap Koelewijn, hoogleraar corporate finance. Ook voorbeschouwing van het bezoek van paus Benedictus de Zestiende (Joseph Ratzinger) aan het Midden-Oosten. Ned.2, 22.15-22.55u.

praatprogramma

De wereld draait door. Matthijs van Nieuwkerk praat, aangevuld door tafelheer Paul de Leeuw, met Saskia Mulder, de jongere zus van fotomodel Karen Mulder, over haar boek Alex. Ned.3, 19.30-20.20u.

The Graham Norton show. Presentator Graham Norton mengt roddels, grappen en bravourestukjes met het publiek en ontvangt als gasten ondernemer, filantroop en succesvol auteur Duncan Bannatyn, ex-acteur, en de goed van de tongriem gesneden Amerikaanse comédienne JoanRivers. BBC 2, 23.00-23.30u.

Pauw en Witteman. De Nederlandse Europese lijsttrekkers over de komende verkiezingen: Thijs Berman (PvdA), Barry Madlener (PVV), Judith Sargentini (GroenLinks), Hans van Baalen (VVD), Sophie in ’t Veld (D’66), Peter van Dalen (CU/SGP), Natasja Oerlemans (PvdD), Dennis de Jong (SP) en Wim van de Camp (CDA). Ned.1, 23.00-23.55u.

documentaire

Holland Doc: Zwarte ogen - op zoek naar de tango van mijn vaders. Documentaire van Jan Bosdriesz die geïnspireerd door een grammofoonplaat van zijn vader op zoek gaat naar de sporen van de Russische zanger Pjotr Leschenko (1898-1954). Die was ongekend populair in de jaren 30 en 40 met zijn tango’s, zigeunerliederen en Russische romances en die later omkwam in een Roemeens werkkamp. Ned.2, 22,55-0.15u.

informatief

Niet gelukkig, geld terug. Verslag uit de wereld van de geluksmarkt. Vanavond de dagcursus stembevrijding, de workshop spiral dynamicsen emotional freedom techniques, een methode om met negatieve gevoelens om te gaan en klachten en problemen zelf aan te pakken. Ned.2, 19.20-19.55u.

Profiel: Job Cohen. Portret van Job Cohen, sinds 2001 als burgemeester van Amsterdam. Klopt het beeld van de softe Cohen met de werkelijkheid? Ned.2, 20.50-21.25u.

Andere tijden. Historisch magazine. Een kwartiertje Radio Oranje vanuit Londen moest de Nederlanders tijdens de oorlog moed inspreken. Voor de medewerkers in Engeland een bijzondere tijd. Ned.2, 21.25-22.00u.

Keuringsdienst van waarde. Consumentenprogramma over eten. Snippers van de biefstuk en puntjes van de ossenhaas kunnen met lijm, gemaakt van beestenbloed, weer aan elkaar worden geplakt tot een stuk vlees. Herh. december 2008. Ned.3, 22.00-22.30u.

amusement

Derek Ogilvie: Family circle. Nieuwe reeks programma’s met het Schotse medium Derek Ogilvie, die zich deze keer richt op families die iemand hebben verloren. RLL 4, 21.30-22.30u.

muziek

Classic albums. Serie over legendarische popalbums. Met Graceland maakte singer-songwriter Paul Simon in 1986 zijn succesvolste soloalbum. De combinatie van de Amerikaanse folk-rocktraditie met bruisende Zuid-Afrikaanse ritmes opende nieuwe wegen voor de popmuziek en introduceerde de Zuid-Afrikaanse band Ladysmith Black Mambazo. Met archiefbeelden, concertopnames, live vertolkingen en interviews. Canvas, 23.35-0.30u.

sport

RTL Voetbal UEFA CUP: Hamburger SV - Werder Bremen. Rechtstreeks verslag van de halve finale (aanvang 20.40u.) tussen Hamburger SV en Werder Bremen. Presentatie Humberto Tan, gastanalyticus is FC Utrecht-speler Simon Cziommer en het commentaar bij de wedstrijd is afkomstig van Leo Driessen. Ook te zien bij Canvas (20.30-23.15u.), daar gepresenteerd door Tom Coninx. RTL 7, 20.30-23.15u.