Vader van tennisster Dokic gearresteerd

Belgrado. De vader van tennisster Jelena Dokic heeft gedreigd de auto van de Australische ambassadeur in Servië op te blazen. Damir Dokic reageerde hiermee op de Australische media, die eerder deze week meldden dat hij zijn dochter stelselmatig sloeg. De Servische minister van Binnenlandse Zaken, Ivica Dacic, maakte gisteren bekend dat vader Dokic in Servië is gearresteerd vanwege de bedreigingen aan de ambassadeur. Ook is zijn huis onderzocht omdat hij liet weten over talloze wapens te beschikken. Jelena Dokic heeft al jaren een moeizame relatie met haar vader. Hij heeft weer regelmatig problemen gehad met de Australische autoriteiten. Na een ruzie in 2004 besloot Dokic in 2004 voor haar geboorteland Servië te gaan tennissen. De problemen tussen haar en de officials werden echter opgelost, waarna Dokic zich weer voor Australië beschikbaar stelde. Het Australische publiek sloot haar in januari weer in de armen na haar sterke optreden bij de Australian Open.