Picasso gewild op veiling New York

new york, 7 mei. - Picasso en Giacometti zijn gisteren voor 7,7 miljoen dollar per stuk in New York geveild . Dinsdag bleven topwerken van deze twee onverkocht bij Sotheby`s. Picasso`s Vrouw met hoed uit 1971 was aangeboden door regisseur Julian Schnabel die geld nodig heeft voor een bouwproject. Giacometti`s buste van zijn broer Diego kwam uit het bezit van een slachtoffer van oplichter Madoff. Portrait van Madame M. van Tamara de Lempicka bracht 6,1 miljoen dollar op, een record. Van de 48 kavels zijn 38 verkocht voor in totaal 103 miljoen dollar, ongeveer zoals verwacht, maar nog niet de helft van de voorjaarsveiling van impressionistische en moderne kunst vorig jaar. Christie`s is tevreden en de resultaten als een teken dat er nog mensen zijn die geld over hebben voor kunst.