Pfannberger test positief, Valverde gaat in beroep

PARIJS, 7 mei. - De Oostenrijkse wielrenner Christian Pfannberger is positief bevonden bij een dopingtest. Zijn ploeg Katoesja heeft dit gisteren bekendgemaakt. Hij is met onmiddellijke ingang geschorst en verwijderd uit de ploeg voor de Ronde van Italië, die zaterdag begint. ”We hebben het bericht gekregen van de manager van Pfannberger over een `niet-negatieve test`. Na een officiële bevestiging van de internationale wielrenunie UCI hebben we besloten om de sporter te schorsen”, aldus een verklaring van Katoesja. De Spanjaard Alejandro Valverde heeft gerechtelijke stappen aangekondigd tegen de antidopingprocureur Ettore Torri van het Italiaanse olympisch comité (CONI). Het CONI wil de renner twee jaar schorsen naar aanleiding van zijn betrokkenheid bij de dopingaffaire rond de Spaanse arts Eufemiano Fuentes. Valverde is het hier niet mee eens, omdat de Spaanse rechter het bewijs tegen hem ongeldig heeft verklaard.