Overige films

As Good As It Gets (James L. Brooks, 1997, VS). Jack Nicholson kreeg een Oscar voor de schmierende hoofdrol van racistische en seksistische beroepshypochonder die zijns ondanks een soort vriendschap ontwikkelt met alleenstaande moeder Helen Hunt (eveneens een Oscar) en de homoseksuele kunstschilder Greg Kinnear. Verder met Cuba Gooding Jr. RTL8, 20.30-23.05u.

Live and Let Die (Guy Hamilton, 1973, Eng). Roger Moore krijgt als James Bond onder meer te maken met voodoorituelen. Ook met Yaphet Kotto, Jane Seymour en een titelsong van Paul McCartney. Veronica, 20.30-23.00u.

Mein Führer - Die wirklich wahrste Wahrheit über Adolf Hitler (Dani Levy, 2007, Duitsland). Om komedie over Hitler, van de Zwitsers-Joodse regisseur van Alles auf Zucker, konden de Duitse critici niet lachen. Komiek Helge Schneider speelt een depressieve Hitler die eind ’44 acteerlessen krijgt van een werkloze Joodse acteercoach. De Führer is onder meer te zien terwijl hij in bad aan het spelen is met een oorlogsbootje, en bij de kapper die per ongeluk de helft van zijn snorretje afsnijdt. Geen partij voor twee wel geslaagde komedies over het naziregime: The Great Dictator van Charlie Chaplin (1940) en To Be Or Not To Be (1942) van Ernst Lubitsch. ARD, 22.45-0.15u.