op nrcnext.nl

De kunstzinnige fietsen van Lance Armstrong

Zevenvoudig Tour de France-winnaar Lance Armstrong wil aandacht vragen voor zijn stichting tegen kanker, de ziekte die hij zelf overwon. Tijdens de Giro d’Italia zal hij een opvallende fiets berijden: het rijwiel is beplakt met graphics van Shepard Fairey, die beroemd werd met zijn Obamaposter. Met de Tour de France pakt Armstrong groot uit.

bekijk de artistieke fietsen op www.nrcnext.nl

Geen droombaan voor de Nederlandse Magali

Ze was doorgedrongen tot de laatste zestien kandidaten, maar gisterochtend hoorde Magali Heuberger (25) uit Amsterdam dat ze niet de mooiste baan ter wereld heeft gekregen. De Brit Ben Southall (34) wel en zal vanaf juli de functie van opzichter van Hamilton Island gaan vervullen.

De kikker van prins Charles

De Britse kroonprins Charles (60) lanceerde maandag een melige internetvideo om mensen bewust te maken van ontbossing en klimaatverandering. Bekende vrienden van de prins, waaronder de dalai lama en acteur Daniel Craig in gezelschap van een computergeanimeerde kikker.

Het kikkerfilmpje staat op www.nrcnext.nl