North Sea jazz

Het North Sea Jazz maakte gisteren zijn programmering bekend:

De Amerikaanse liedjesschrijver Burt Bacharach (80) is een van de meest opvallende gasten. De artist in residence van dit jaar is John Zorn, het ‘enfant terrible’ van de New Yorkse experimentele scene.

Andere kopstukken: Allen Toussaint, Duffy, B.B. King, James Taylor, Jamie Cullum, Candy Dulfer, Steve Winwood en Adele.

De oude generatie jazzlegendes wordt vertegenwoordigd door Hank Jones (90), Cecil Taylor (80), McCoy Tyner (71), Lee Konitz (81), Toots Thielemans (87) en Piet Noordijk (77). George Benson eert Nat King Cole, de muziek van Nina Simone wordt herdacht door vocalisten Dianne Reeves en Lizz Wright. Jazzpianist Herbie Hancock geeft een duoconcert met pianoster Lang Lang.

De soul en hiphop komt van zangers als Anthony Hamilton, Erykah Badu, Seal en Robin Thicke.

Het festival is op 10,11 en 12 juli in Ahoy. Meer info: www.nrc.nl/northseajazz