Noordelijke havens vallen stil door crisis

Noordelijke havens vallen stil door crisis Groningen, 7 mei. De haventerreinen van Eemshaven (bovenste foto’s) en Delfzijl (onderste foto’s) liggen er verlaten bij. De economische crisis heeft in het noorden hard toegeslagen. En dat terwijl activiteit in de havens die onder beheer staan van Groningen Seaports eindelijk aan leek te trekken. Eind vorig jaar zei Groningen Seaports nog dat 2007 „het jaar van de definitieve doorbraak” was. De overslagcijfers waren beter dan ooit, en er vestigden zich nieuwe bedrijven. Voor het industrieterrein bij Delfzijl was vooral de opening van twee chloorfabrieken van AkzoNobel belangrijk. Foto’s Sake Elzinga Nederland - Eemshaven- ( Groningen) - 25-04-2009 Eemshaven Foto: Sake Elzinga havens Elzinga, Sake

Rectificatie / Gerectificeerd

Correcties en aanvullingen

Delfzijl

Het fotobijschrift onder de kop Noordelijke havens vallen stil door crisis over de havengebieden bij Delfzijl (7 mei, pagina 17) kan de suggestie wekken van een gestage achteruitgang van de bedrijvigheid in dit gebied. Uit het eerdere artikel Een laatbloeier in Groningen (2 december 2008, pagina 12) blijkt het omgekeerde.