Nederlands schip gekaapt

Voor de kust van Somalië is vanochtend een Nederlands schip met naar schatting acht bemanningsleden – geen Nederlanders – gekaapt door piraten. Dat heeft de Koninklijke Vereniging van Nederlandse Reders (KVNR) bevestigd.

De kaping zou zich hebben voorgedaan in de Golf van Aden, tussen Jemen en de semi-autonome regio Puntland in het noorden van Somalië. Het gekaapte schip voer volgens de KVNR onder de vlag van de Nederlandse Antillen, dat deel uitmaakt van het Koninkrijk der Nederlanden. Meer informatie was begin van de middag niet voorhanden.

Somalische piraten, die dit jaar tientallen schepen hebben aangevallen, houden nu zeker vijftien schepen met een paar honderd zeelieden in hun macht. De piraten, die uit zijn op losgeld, houden zeker één Nederlander vast, de kapitein van een Belgisch schip met in totaal tien opvarenden dat 18 april werd gekaapt.

De laatste keer dat een Nederlands schip werd gekaapt bij Somalië was in mei vorig jaar. In ruil voor losgeld lieten piraten het schip, Amiya Scan van reder Reider Shipping uit Winschoten, gaan.