Nederlands festival met veel theater op New Yorks eiland

AMSTERDAM, 7 MEI. - Meer dan honderd artiesten en theatermakers van festivals De Parade en Oerol zijn uitgenodigd deel te nemen aan het festival New isLand dat tussen 10 en 20 september plaatsvindt in New York op Governors Island. Ook Theater Instituut Nederland en Mobile Artis zijn bij het culturele evenement betrokken. De organisatie verwacht 25.000 bezoekers op het eiland te ontvangen. De manifestatie maakt deel uit van de viering van het 400-jarig bestaan van de stad. De opzet van het festival is vergelijkbaar met de Boulevard of Broken Dreams. Het Terschellingse theaterinitiatief Oerol draagt bij aan voorstellingen op locatie. In het midden van Governors Island komt een meer dan honderd meter lange tafel te staan, die het hart vormt van de Nederlandse theateruitvoeringen. Governors Island is een oude legerplaats en nu een onbewoond nationaal monument. Toneelgroep Amsterdam brengt de voorstelling La Voix Humaine, een solo van Halina Reijn. De Veenfabriek komt met Orfeo naar Monteverdi, gezongen en verteld door Jeroen Willems. Andere deelnemers zijn Jetse Batelaan met Broeders, Lotte van den Berg met Braakland, Orkater, Ellen ten Damme & Band en Conny Janssen Danst. Danswerkplaats AnoukvanDijk presenteert Shot. Kunstenaar Theo Botschuyver maakt een Water Walk over de Hudson.

Informatie over het programma op www.ny400.org