Nederland slechts één dag fiscaal paradijs

Den Haag. Nederland is in de ogen van het Witte Huis slechts één dag belastingparadijs geweest. Het Amerikaanse ministerie van Financiën heeft gisteren met terugwerkende kracht de passage geschrapt uit een persbericht waarin Nederland als voorbeeld van een land met lage belastingtarieven werd genoemd. Nederland werd opgevoerd bij de presentatie van president Obama`s plannen om fiscale sluiproutes harder aan te pakken. Minister Bos (Financiën, PvdA) en staatssecretaris De Jager (Financiën, CDA) hadden forse kritiek op de Amerikaanse aantijgingen. Op instigatie van De Jager werd overleg gevoerd tussen de Nederlandse ambassade en de Amerikaanse autoriteiten. De Jager is blij dat het ”misverstand” snel is opgelost, zegt een woordvoerder. ”Hiermee is wat ons betreft de kous af.”