Miljard euro winst voor AB InBev

Brussel, 7 mei. - Anheuser-Bush InBev, de grootste bierbrouwer ter wereld, heeft over het eerste kwartaal van 2009 een nettowinst van 968,9 miljoen euro geboekt. Dat heeft het bedrijf vandaag bekendgemaakt. De omzet in het eerste kwartaal bedroeg 10,15 miljard euro. Analisten hadden gemiddeld gerekend op 10,51 miljard euro. De nettowinst was juist hoger dan de meeste analisten vooraf voorspelden. Dat is mede te danken aan kostenbesparingen. In totaal verkocht de brouwer in het eerste kwartaal 95,1 miljoen hectoliter bier.

Rectificatie / Gerectificeerd

Correcties en aanvullingen

Bier

In het bericht Miljard euro winst voor AB InBev (7 mei, pagina 10) staan onjuiste cijfers voor winst en omzet van bierbrouwer Anheuser-Busch InBev. De nettowinst over het eerste kwartaal bedroeg 783 miljoen dollar (586 miljoen euro). De omzet bedroeg 8,2 miljard dollar.