Kroes: `afwikkelen telefoongesprek moet voordeliger`

Brussel, 7 mei. - Europese Telecombedrijven moeten de kosten die ze in rekening brengen voor het afwikkelen van telefoongesprekken over elkaars netwerken fors verlagen. Eurocommissaris Neelie Kroes (Concurrentie) zou dat vanmiddag in Brussel bekendmaken, aldus haar woordvoerder vanochtend. De onderlinge afrekeningen moeten gebaseerd zijn op de werkelijke kosten vindt Kroes. Momenteel worden volgens haar bij mobiele gesprekken tot naar schatting tien maal de werkelijke kosten in rekening gebracht. Bij gesprekken met een vast toestel worden tweemaal de werkelijke kosten in rekening gebracht. De meeste klanten zijn niet op de hoogte van het bestaan van deze kosten. Afbreekkosten worden alleen in rekening gebracht bij telefoontjes naar een ander netwerk.