Kikkers ontdekt in Madagascar

Kikkers ontdekt in Madagascar Port Louis. Wetenschappers hebben in Madagascar ruim 200 nieuwe kikkersoorten ontdekt, waaronder deze zogenaamde boophis aff elenae. Het eiland, dat 160 miljoen jaar geleden losraakte van het Afrikaanse continent, stond sowieso al bekend om zijn zeldzame natuur. Zo komt de ringstaartmaki alleen in Madagascar in het wild voor. En werden vorig jaar de fossiele resten van de duivelskikker gevonden. Die kikker leefde 100 tot 65 miljoen jaar geleden, had een flinke rij tanden en was zo groot als een bowlingbal. Hij zou ook dino’s lustten. Foto Reuters A frog of the new species "boophis aff elenae" is seen in this undated picture released by the Spanish Scientific Research Council (CSIC) on May 6, 2009. Scientists have found more than 200 new species of frogs in Madagascar but a political crisis is hurting conservation of the Indian Ocean island's unique wildlife, a study shows. REUTERS/Miguel Vences/Handout (SPAIN ANIMALS ENVIRONMENT) NO SALES. FOR EDITORIAL USE ONLY. NOT FOR SALE FOR MARKETING OR ADVERTISING CAMPAIGNS
Kikkers ontdekt in Madagascar Port Louis. Wetenschappers hebben in Madagascar ruim 200 nieuwe kikkersoorten ontdekt, waaronder deze zogenaamde boophis aff elenae. Het eiland, dat 160 miljoen jaar geleden losraakte van het Afrikaanse continent, stond sowieso al bekend om zijn zeldzame natuur. Zo komt de ringstaartmaki alleen in Madagascar in het wild voor. En werden vorig jaar de fossiele resten van de duivelskikker gevonden. Die kikker leefde 100 tot 65 miljoen jaar geleden, had een flinke rij tanden en was zo groot als een bowlingbal. Hij zou ook dino’s lustten. Foto Reuters A frog of the new species "boophis aff elenae" is seen in this undated picture released by the Spanish Scientific Research Council (CSIC) on May 6, 2009. Scientists have found more than 200 new species of frogs in Madagascar but a political crisis is hurting conservation of the Indian Ocean island's unique wildlife, a study shows. REUTERS/Miguel Vences/Handout (SPAIN ANIMALS ENVIRONMENT) NO SALES. FOR EDITORIAL USE ONLY. NOT FOR SALE FOR MARKETING OR ADVERTISING CAMPAIGNS REUTERS