Een veilig gevoel voor de actieve oudere

(Foto AFP) Elderly Chinese women model the new diapers for active seniors, at a park in Beijing on May 5, 2009. Cell phones with huge number pads, Internet sites with big characters: Chinese businesses are tailoring their products for a huge and largely unexplored niche market -- the elderly, as China has 143 million people aged over 60, with a combined annual income of 300 to 400 billion yuan (44-58 billion USD). TOPSHOTS CHINA OUT GETTY OUT AFP PHOTO AFP

Urineverlies is voor deze Chinese vrouwen geen belemmering om toch te badminton te spelen. In een park in Peking lieten ze dinsdag het nieuwste model incontinentieslip zien.

China heeft ruim 143 miljoen mensen boven de zestig jaar. Gezamenlijk hebben zij een jaarlijks inkomen van 300 tot 400 miljard yuan (33 tot 44 miljard euro).

Toch waren de ouderen tot nu toe een onbekende niche in de Chinese markt. Vandaar dat producenten zich steeds vaker toespitsen op deze doelgroep. Zo zijn er al mobiele telefoontjes met enorme toetsen en internetsites met vergrootte letters verschenen.

In Peking zal van 10 tot en met 12 september de Care & Rehabilitation Expo China 2009 georganiseerd, gericht op de de gehandicapten- en ouderenmarkt. Aan bod komen onder meer hulpmiddelen voor badkamers, studiematerialen en fitnessapparatuur. Er worden 150.000 bezoekers verwacht.