Een nieuwe kikker uit Madagaskar

Een nieuwe kikker uit Madagaskar Rotterdam, 7 mei. Het is niet alleen kommer en kwel in de biodiversiteit. Spaanse onderzoekers hebben meer dan 200 nieuwe kikkersoorten gevonden op het Afrikaanse eiland Madagaskar in de Indische Oceaan. Zo ook de hier afgebeelde Boophis aff elenae. De Spanjaarden bepaalden de DNA-volgorden van 2.850 dieren die ze op 170 plekken aantroffen. Met hun vondst verdubbelen ze het aantal bekende amfibieën op Madagaskar. De onderzoekers maken zich wel zorgen: een politieke crisis schaadt de unieke fauna op het eiland. Foto Reuters / Miguel Vences A frog of the new species "boophis aff elenae" is seen in this undated picture released by the Spanish Scientific Research Council (CSIC) on May 6, 2009. Scientists have found more than 200 new species of frogs in Madagascar but a political crisis is hurting conservation of the Indian Ocean island's unique wildlife, a study shows. REUTERS/Miguel Vences/Handout (SPAIN ANIMALS ENVIRONMENT) NO SALES. FOR EDITORIAL USE ONLY. NOT FOR SALE FOR MARKETING OR ADVERTISING CAMPAIGNS
Een nieuwe kikker uit Madagaskar Rotterdam, 7 mei. Het is niet alleen kommer en kwel in de biodiversiteit. Spaanse onderzoekers hebben meer dan 200 nieuwe kikkersoorten gevonden op het Afrikaanse eiland Madagaskar in de Indische Oceaan. Zo ook de hier afgebeelde Boophis aff elenae. De Spanjaarden bepaalden de DNA-volgorden van 2.850 dieren die ze op 170 plekken aantroffen. Met hun vondst verdubbelen ze het aantal bekende amfibieën op Madagaskar. De onderzoekers maken zich wel zorgen: een politieke crisis schaadt de unieke fauna op het eiland. Foto Reuters / Miguel Vences A frog of the new species "boophis aff elenae" is seen in this undated picture released by the Spanish Scientific Research Council (CSIC) on May 6, 2009. Scientists have found more than 200 new species of frogs in Madagascar but a political crisis is hurting conservation of the Indian Ocean island's unique wildlife, a study shows. REUTERS/Miguel Vences/Handout (SPAIN ANIMALS ENVIRONMENT) NO SALES. FOR EDITORIAL USE ONLY. NOT FOR SALE FOR MARKETING OR ADVERTISING CAMPAIGNS REUTERS