Bank of America heeft nog 34 miljard nodig om te overleven

Rotterdam. De Bank of America heeft 33,9 miljard dollar (25,5 miljard euro) aan nieuw kapitaal nodig om te kunnen overleven als de crisis zou verergeren. Dat heeft de bank tegenover The New York Times bevestigd. Als de bank dat geld niet weet aan te trekken, zal zij activa moeten verkopen of een nieuw beroep moeten doen op staatssteun. De Britse zakenkrant Financial Times meldde dat de Bank of America overweegt haar belang in China Construction Bank, een van de vier grote, deels geprivatiseerde staatsbanken in China, voor zo`n 8 miljard dollar te verkopen. De grote Amerikaanse banken moeten op last van de Amerikaanse overheid allemaal een zogenoemde `stresstest` ondergaan, waarvan de uitslag vandaag bekend wordt gemaakt. De stresstest moet uitwijzen hoe de banken ervoor staan, wat hun veerkracht is en of zij extra kapitaal nodig hebben om te overleven.