5 redenen om tv te kijken

Naar Moskou met Shine WFA11T:TOPPERS NAAR MOSKOU:HAARLEMMERMEER;05MAY2009-Foto; Toppers op weg naar Moskou. Op dinsdag 5 mei vertrekken De Toppers vanaf Schiphol naar Moskou voor het Eurovisie Songfestival.WFA/rvz/str.Rein van Zanen Zanen, Rein van / WFA

1 cabaret

Ronald Goedemondt: Ze bestaan echt

Ned. 3, 20.25-21.20u.

Het programma Ze bestaan echt leverde Ronald Goedemondt een nominatie voor de Neerlands Hoop Prijs. De voorstelling gaat over volwassen worden en je angsten onder ogen zien.

2 film

As Good As It Gets

RTL 8, 20.30-23.05u.

Jack Nicholson kreeg een Oscar voor zijn vertolking van een racistische en seksistische beroepshypochonder die desondanks een soort vriendschap ontwikkelt met alleenstaande moeder Helen Hunt (eveneens een Oscar) en de homoseksuele kunstschilder Greg Kinnear in een bizar Kammerspiel van regisseur James L. Brooks, van onder andere Terms of Endearment en Broadcast News. (James L. Brooks, 1997)

3 film

Catch Me If You Can

Net 5, 20.30-23.20u.

Opgewekte mythologisering van de waar gebeurde geschiedenis van de minderjarige oplichter Frank Abagnale jr., die zich, nog voordat hij 21 werd, uitgaf voor piloot, dokter en openbare aanklager en ruim een miljoen dollar aan valse cheques incasseerde. Het voornaamste doel van regisseur Steven Spielberg lijkt minutieus en verlekkerd te laten zien hoe slim die man was. Leonardo DiCaprio als Abagnale en Tom Hanks als een berustend saaie FBI-man. (Steven Spielberg, 2002).

4 profiel

Job Cohen

Ned. 2, 20.50-21.25u.

Biografie van Job Cohen. Hoe de burgemeester van Amsterdam zijn eigen boel bij elkaar houdt.

5 real life

Toppers op weg naar Moskou

Ned. 1, 21.30-22.05u.

Nieuwe aflevering van de serie waarin de Toppers, René Froger, Jeroen van der Boom en Gordon zich klaarstomen voor hun grote Russische avontuur. De mannen zijn dinsdagochtend vertrokken naar Moskou voor hun deelname aan het Eurovisie Songfestival.

De volledige programmagegevens staan op pagina 25