22 extremisten op Britse `zwarte lijst`

Londen. Geert Wilders komt niet voor op een lijst van 22 buitenlanders die de Britse regering niet wil toelaten omdat ze haat en extremisme zaaien. Sinds 2005 heeft de regering de bevoegdheid mensen om die reden buiten de deur te houden. De Britse regering heeft de namen bekendgemaakt van zestien van de 22 mensen, die tussen november 2008 en maart 2009 op de lijst zijn beland. Ze vormen een bont gezelschap. Van islamitische radicalen, die de jihad tegen de Joden prediken, tot een militante Joodse leider en een Amerikaanse neo-nazi en twee Russische skinheads, die hun land via moorden wilden `zuiveren` van niet-etnische Russen. De 22 komen allen van buiten de Europese Unie. Onder hen bevindt zich Donald Black, oud-leider van de Ku Klux Klan. Voor extremisten van binnen de EU gelden andere regels. Daar wordt van geval tot geval bekeken of ze welkom zijn of niet.