Zon en buien

Vanaf morgen is het een aantal dagen vriendelijk lenteweer met geregeld zon. Het blijft echter niet helemaal droog. Af en toe zal een enkele bui vallen. De temperatuur gaat omhoog. Een hogedrukgebied op de oceaan breidt zijn invloed namelijk naar ons land uit.

Vanavond en vannacht is dat al te merken. Aanvankelijk is het droog en er komen opklaringen voor. Later vannacht trekt er weer bewolking binnen en daaruit kunnen later een paar druppels vallen. De temperatuur daalt naar 7 tot 11 graden bij een afnemende wind.

Morgenochtend zal het dan overwegend bewolkt zijn en kan er, vooral in de noordelijke provincies, plaatselijk nog wat regen vallen. ’s Middags is het overwegend droog en laat de zon zich zien, met vermoedelijk de meeste opklaringen in Limburg. De temperatuur stijgt naar 14 graden langs de kust tot 19 graden in Zuid-Limburg. Er waait een matige tot vrij krachtige zuidwestelijke wind, rond 4 Beaufort.

Vrijdag wisselen stapelwolken en zon elkaar af. Met name Limburg zou wat regen- of onweersbuien kunnen krijgen. Opnieuw waait er een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind. Met landinwaarts 17 tot 20 graden wordt het een vrij warme dag.

In het weekend wordt het tussen 14 en 18 graden. De zon zal een rol spelen, maar een plaatselijke bui blijft mogelijk.