'Israël schoot op VN-gebouwen'

De Verenigde Naties zijn zeer kritisch over de rol van het Israëlische leger bij beschieting van VN-gebouwen tijdens de oorlog in de Gazastrook. In een gisteren gepubliceerd rapport concluderen de VN dat Israël bij zes incidenten verantwoordelijk is voor de doden en gewonden onder de burgers die hun toevlucht hadden gezocht in die VN-gebouwen. In één geval waren het Palestijnse militanten die schoten op een opslagplaats van de VN. In het rapport wordt Israël beschuldigd van „nalatigheid en roekeloosheid met betrekking tot gebouwen van de VN en de veiligheid van haar medewerkers en andere burgers in die gebouwen”. Israël zegt dat de VN-onderzoekers bewijsmateriaal van Israël hebben genegeerd en dat ze partij hebben gekozen voor de Palestijnse Hamasbeweging. (AP, Reuters)