Een wandeling door je darmen

(Foto DDP/Norbert Millauer) A visitor walks inside of what is considered as Europe's biggest model of an intestine set up in the eastern town of Dresden on May 5, 2009. The installation has been built to inform the public of the functioning of this organ and about intestinal diseases and especially about cancer prevention. AFP PHOTO DDP/ NORBERT MILLAUER GERMANY OUT
(Foto DDP/Norbert Millauer) A visitor walks inside of what is considered as Europe's biggest model of an intestine set up in the eastern town of Dresden on May 5, 2009. The installation has been built to inform the public of the functioning of this organ and about intestinal diseases and especially about cancer prevention. AFP PHOTO DDP/ NORBERT MILLAUER GERMANY OUT AFP

Een vrouw loopt langs poliepen in een 20 meter lange reproductie van menselijke darmen in de Duitse stad Dresden.

De Felix Burda Stichting, een Duitse organisatie die zich bezighoudt met de preventie van darmkanker, bouwde liet de 2,8 meter hoge en 20 meter lange ‘Faszination Darm’ maken om bezoekers uitleg te geven over de werking van de het orgaan. Ter vergelijking: de darmen van een volwassene zijn acht meter lang.

De tentoonstelling moet bezoekers ook informatie geven over het voorkomen en herkennen van darmkanker en andere ziektes in de darmen. De komende weken zal het model van Europa nog in diverse plaatsen in Duitsland te zien zijn.