Dit zijn de helden van gisteren

Dit zijn de helden van gisteren Het geweld in Irak neemt toe. De sunnitische milities die het geweld hielpen beteugelen, werden gesteund door de VS. Maar de Iraakse regering wantrouwt hen. pagina 4 en 5 Juli 2008. Een Amerikaanse militair en een lid van de Sahwa-militie werken samen in Baquba. Foto AFP Juli 2008. Een Amerikaanse militair en een lid van de Sahwa-militie werken samen in Baquba. (Foto AFP) TO GO WITH AFP STORY BY MARC BASTIAN An Iraqi 'Sahwa' anti-Qaeda fighter (R) stands at a street intersection as a US soldier from Fox company 4th squadron 2nd Stryker Cavalry Regiment takes a position where an IED previously detonated in western Baquba, on July 20, 2008. Paid by the US army and credited with contributing to the fall in the level of violence in Iraq, the ex-insurgent members of 'Sahwa' or 'Awakening' Sunni anti-Qaeda committees would leach back into the ranks of Al-Qaeda if the groups disbanded, says a chief of one of these groups. AFP PHOTO/ALI YUSSEF AFP

pagina 4 en 5