De krant is nog beter leesbaar

* * * * gagdet Kindle eBook reader
* * * * gagdet Kindle eBook reader

* * * * gagdet

Kindle eBook reader

De Kindle ebook reader is al een tijdje bij Amazon.com te koop. Dit elektronische boek beschikt over ingebouwd mobiel internet. Zodat je behalve boeken ook altijd en overal updates van blogs, websites en digitale kranten opgestuurd krijgt. Amerikanen zijn er weg van. Er wordt zelfs al geroepen dat deze (witte) reader de iPod van de literaire wereld is.

Volgens nytimes.com komt Amazon vandaag met een nieuwe Kindle, die veel groter is en daarom beter geschikt om er digitale kranten op te lezen. De huidige versie (zie foto) heeft een scherm van 6 inch, de nieuwe versie 9 of 10 inch, is de verwachting.

The New York Times denkt dat deze gadget noodlijdende kranten aan een nieuw publiek kan helpen. Een krant via de Kindle kost zo’n tientje per maand, en er zijn nu al 58 verschillende abonnementen te koop.

Hopelijk krijgt de nieuwe Kindle ook wifi. Het mobiele internet van Amazon werkt namelijk niet in Europa. Hier moet je boeken en dagbladen nog uploaden via de pc: zo 2008.

Marc Hijink

Lees meer over de Kindle op nrc.nl/hebben

    • Marc Hijink