'Dan maar inzetten op mijn biografie'

Zanger Dries Roelvink (50) wordt veel minder gevraagd voor bedrijfsfeesten dan vroeger. En dat ondanks dat hij „nog redelijk goedkoop is” met 2.400 euro voor een half uur.

Wat is er veranderd?

„Iemand als Gerard Joling kwam ik voorheen vaak tegen op bedrijfsfeesten. Die kost tienduizend euro voor een half uur. De laatste tijd zie ik hem daar dus niet meer. Nu zijn het vaak orkesten, en een of andere zangeres waar je nog nooit van gehoord hebt.

„Met mijn 2.400 euro voor een half uur ben ik nog redelijk goedkoop. Ik zit bij Jan Vis, die heeft een redelijke stal van zo’n veertig artiesten. Maar die merkt het ook. Het is allemaal wat minder.”

Merk je dat nog aan andere dingen?

„Ja, aan het assortiment dranken. Ik vind mezelf een redelijke wijnkenner. En dan denk ik soms, ‘Ik stond hier vier jaar geleden toch ook, en toen hadden jullie allemaal heerlijke Moët & Chandons (champagne, red.) en prachtige bourgognes staan’. Die kosten in de winkel vijfenzestig euro. En nu staan er onbeduidende flesjes van niet meer dan vijf euro.

„Als zo’n feest al doorgaat. Want sommige bedrijven zeggen ook gewoon: we doen het dit jaar even niet. Vanwege bezuinigingen, recessie, noem maar op.”

Zijn ze nog wel gezellig, die bedrijfsfeesten?

„Ach, de sfeer op die feesten is er toch vaak eentje van geforceerde gezelligheid. Dan sta ik daar te zingen terwijl het buffet net opengaat. Een slagveld. Soms gaat het bordje even op schoot voor een bescheiden applausje. Dus om nu te zeggen dat het mijn favoriete optredens zijn, nou nee. Maar ik mis ze wel. En dan bedoel ik dus in de portemonnee. Ik ben nu bezig met mijn biografie. Maar of de verkoop daarvan dit gat kan opvullen, is nog maar de vraag. Dan moet ik er flink wat verkopen.”

Tim Fierant

    • Tim Fierant