Autobranche verlaagt prognose verkopen

Amsterdam. RAI en Bovag stellen hun prognose voor autoverkopen over dit jaar flink naar beneden bij. De belangenverenigingen van de autobranche verwachten dat er dit jaar in Nederland 400.000 nieuwe auto`s verkocht worden, 75.000 minder dan waar eerder van werd uitgegaan. De neerwaartse bijstelling is gebaseerd op onderzoek van bureau Polk. Tot in maart hielden RAI en Bovag vast aan hun in oktober vorig jaar afgegeven prognose dat er dit jaar 475.000 nieuwe auto`s verkocht zouden worden. De nieuwste verkoopcijfers van wagens stemmen niet positief. Over de maand april zijn 28 procent minder nieuwe auto`s verkocht dan in dezelfde maand een jaar eerder, zo blijkt uit cijfers van RDC Datacenter. Het aantal verkochte auto`s daalde van 42.247 tot 30.468. Over de eerste vier maanden van dit jaar daalden de verkopen ten opzichte van vorig jaar met bijna een kwart. Om precies te zijn met 50.918 stuks. De grootste procentuele daling vond plaats in februari, toen de verkopen met 31 procent kelderden.