Amerikaanse krant The Boston Globe voorlopig gered

Rotterdam, 6 mei. - De Amerikaanse krant The Boston Globe lijkt voorlopig gered van de ondergang. Na meer dan tien uur onderhandelen bereikten eigenaar The New York Times Company en vakbond Boston Newspaper Guild vanmorgen een akkoord. De overeenkomst, die nog moet worden voorgelegd aan de vakbondsleden, betreft een salarisverlaging van 23 procent, meer onbetaald verlof en een aanpassing van de baangarantie van 190 medewerkers. The Times Company dreigde begin april de verliesgevende krant te sluiten als de bonden niet akkoord zouden gaan met een reorganisatie die 20 miljoen dollar (15 miljoen euro) moet opleveren. Volgens het concern lijdt The Globe (oplage: 350.000) dit jaar 85 miljoen dollar verlies. Dat komt vooral door de krimpende advertentiemarkt.