AFM is omvangrijke financiële fraudes op het spoor

Rotterdam. De komende dagen kan een aantal beleggingsinstellingen bezoek verwachten van het Openbaar Ministerie, de FIOD-ECD of andere opsporingsinstanties. Volgens de Autoriteit Financiële Markten (AFM) zullen op korte termijn enkele omvangrijke financiële fraudes aan het licht komen rond beleggingsinstellingen die de afgelopen jaren bij particuliere beleggers miljoenen euro`s hebben opgehaald. Een AFM-woordvoerder wil geen namen noemen van verdachte bedrijven. Marcus Wagemakers, hoofd integriteit van de AFM, noemde tegenover persbureau ANP van twee zaken de omvang van de fraude: 40 en 70 miljoen euro. Ter vergelijking: de zwendel van de in 2005 veroordeelde valutahandelaar René van den Berg bedroeg zo`n 85 miljoen. Het vorig jaar ontmaskerde beleggingsfonds Easy Life had 33 miljoen bij beleggers opgehaald.