5 redenen om tv te kijken

Bridget op zoek naar geluk
Bridget op zoek naar geluk Sparham, Laurie

1 film

Bridget Jones’s Diary

RTL 5, 20.30-22.15u.

Even succesrijke als vakkundig gemaakte romantische komedie, in de traditie van Four Weddings and a Funeral en Notting Hill, naar Helen Fieldings bestseller over een onzeker Londens meisje van dertig, in gevecht met nicotine, calorieën en alcohol en op zoek naar het geluk. Met Renée Zellweger, Hugh Grant en Colin Firth. (Sharon Maguire, 2001)

2 interviews

Hello Goodbye

Ned. 1, 20.30-21.20u.

Een nieuwe serie afleveringen van Hello Goodbye waarin Joris Linssen gesprekken voert op Schiphol met vertrekkende passagiers of juist met degenen die staan te wachten op hun dierbaren.

3 film

Caché

Canvas, 20.40-22.35u.

Regisseur Michael Haneke jaagt de zelfvoldane westerse burgerij weer eens de stuipen op het lijf met een film vol achterdocht, bedrog en agressie. Het meest onrustbarend is wel dat in Caché nauwelijks angstaanjagende beelden te zien zijn, dat het een gewone straat is, een gewoon gezin, een alledaags autoritje en een schoolplein. Juist daardoor, is de film beklemmender dan de doorsnee horrorfilm en dwingt hij de kijker tot denken, zoals alle Haneke-films (bijvoorbeeld Funny Games en Benny’s Video) dat doen. Met: Daniel Auteuil, Juliette Binoche, Maurice Benichou, Annie Girardot. (Michael Haneke, 2005)

4 film

Hollow Man

RTL 7, 20.30-22.35u.

Geavanceerde speciale effecten kenmerken deze kille griezelfilm van Paul Verhoeven. Kevin Bacon als geleerde die even onzichtbaar als kwaadaardig wordt. (Paul Verhoeven, 2000)

5 interview

Ruby Wax goes Dutch

Net 5, 21.30-22.15u.

De Amerikaanse Ruby Wax ontmoet Bekende Nederlanders. Vanavond goochelaar Hans Klok.

De volledige programmagegevens zijn te vinden op pagina 24