Van Persie fit voor wedstrijd Arsenal en United

Voetballer Robin van Persie is fit voor de wedstrijd van vanavond tussen zijn club Arsenal en Manchester United in de Champions League. De ploeg uit Londen moet in de halve finales een 1-0 achterstand goedmaken. De Nederlandse international speelde de laatste vier wedstrijden van Arsenal niet wegens een liesblessure.

Van Persie trainde gisteren weer voluit, zo meldde trainer Arsène Wenger van Arsenal op een persconferentie. „Hij geeft me de mogelijkheid om weer een keuze te maken.” De verwachting is dat Van Persie vanavond naast Emmanuel Adebayor in de aanval speelt. Wenger kan mogelijk niet beschikken over verdediger Mikael Sylvestre, die een liesblessure heeft.

Morgenavond spelen Chelsea en Barcelona in Londen om de tweede plek voor de finale van de Champions League in Rome. Het eerste duel eindigde in 0-0.

Voormalig Frans international Didier Deschamps (40) is de nieuwe trainer van Olympique Marseille. Dat heeft de Franse koploper vanochtend bevestigd. Deschamps is de opvolger van de Belg Eric Gerets, die na dit seizoen vertrekt. De in Bayonne geboren Deschamps, die een contract voor twee jaar heeft ondertekend, was aanvoerder van het Franse elftal dat in 1998 de wereldtitel won en twee jaar later Europees kampioen werd. Hij speelde voor onder meer Olympique Marseille, Juventus en Chelsea. Als trainer bereikte hij met AS Monaco in 2004 de finale van de Champions League en promoveerde hij met Juventus in 2007 naar de Serie A.

De Fin Sami Hyypiä (35) vertrekt aan het einde van het seizoen bij Liverpool. De verdediger tekent een tweejarig contract bij Bayer Leverkusen. De Duitse club hoeft geen transfersom te betalen voor de speler. Hyypiä, achtvoudig Fins voetballer van het jaar, voetbalde tussen 1995 en 1999 voor Willem II. Hij speelde tien seizoenen voor Liverpool en won in Engelse dienst in 2005 de Champions League. Hyypiä was enkele seizoenen aanvoerder van Liverpool en droeg de band over aan Steven Gerrard.

De Belgische voetbalbond KBVB heeft een financieel voorstel gekregen van Louis van Gaal, die in beeld is als bondscoach. Dat meldden verschillende Belgische media vandaag. Van Gaal, die ook in verband wordt gebracht met een overstap naar Bayern München, is voor de Belgische bond te betalen als zijn huidige club AZ een duobaan toestaat en een deel van zijn salaris betaalt. De KBVB zou later deze week laten weten of het de onderhandelingen wil voortzetten. „Hij vroeg om op korte termijn een seintje te krijgen”, zegt bondsvoorzitter François De Keersmaecker. „Wij zullen hem voor het weekeinde op de hoogte brengen van onze plannen, we willen hem niet in het ongewisse laten.” (ANP)