Relatie met Pietje Precies is even gezond als een aspirine

Rotterdam. Dat mensen met een relatie (mits het een goede relatie is) gezonder zijn dan mensen zonder relatie, was al bekend. Nu blijkt bovendien dat het het allerbeste voor de gezondheid is om een relatie met een Pietje Precies te hebben. Dat schrijven Amerikaanse psychologen in Psychological Science. Zorgvuldige, plichtsgetrouwe mensen zijn zelf over het algemeen gezond en leven gemiddeld lang, omdat ze sporten, gezond eten en weinig drinken, roken of andere risico`s nemen. Maar ze letten kennelijk ook goed op hun partner, blijkt uit dit onderzoek onder ruim tweeduizend Amerikaanse stellen van 50-plus. Het effect is in de orde van grootte van dat van aspirine op het voorkomen van hart- en vaatziekten, zei een van de onderzoekers.