Overige films

Six Degrees of Separation (Fred Schepisi, 1994, VS). Slim geschreven mengsel van kluchtige satire en psychologisch drama biedt haarscherp portret van de artistieke elite van New York. Welgesteld echtpaar kunsthandelaars Donald Sutherland en Stockard Channing zwicht voor de charme van een jongeman die beweert de zoon van Sidney Poitier te zijn. BBC2, 20.00-21.50u.

White Men Can’t Jump (Ron Shelton, 1992, VS). Regisseur van de film Bull Durham vertelt in zijn tweede speelfilm, ogenschijnlijk achteloos, over de verslaving aan sportbeoefening en drijft hilarisch de spot met raciale vooroordelen. Zwarte Wesley Snipes en blanke Woody Harrelson spelen basketbal en sluiten weddenschappen af op pleintjes in Los Angeles. RTL7, 20.30-22.40u.

Superman Returns (Bryan Singer, 2006, VS/Australië). De Verlosser is terug op aarde en hij draagt een blauw pak met een rode cape. In deel 5 van een reeks die in 1978 begon, ligt de godsdienstige verlossingssymboliek er zo dik bovenop dat die niemand kan ontgaan. De VS moeten worden verlost van het kwaad, of het publiek dat nu associeert met aartsvijand Lex Luthor (een heerlijk schmierende Kevin Spacey) of met Al-Qaeda wegens de brandende wolkenkrabber. Hoofdrol van Brandon Routh. Veronica, 20.30-23.10u.