Oprichters kopen merk Oilily terug

Rotterdam. Na 46 jaar worden naam en oprichter weer verenigd. Willem Olsthoorn heeft, samen met zijn vrouw Marieke, de merknaam van het failliete kindermodehuis Oilily teruggekocht. Dat maakte het echtpaar bekend. Zeven jaar geleden verkochten ze de meerderheid aan ABN Amro en investeringsmaatschappij H2 Equity Partners. Dat heeft de nu 70-jarige Olsthoorn altijd als een grote vergissing gezien. De winkels, de voorraden en de contacten met leveranciers vallen buiten de transactie die het echtpaar Olsthoorn vorige week met curator Marc Molhuysen sloot. Oilily ging precies een maand geleden failliet. De tachtig winkels wereldwijd bleven open, maar voor de 625 medewerkers werd ontslag aangevraagd. Overigens heette Oilily oorspronkelijk Olly, de bijnaam van oprichter Olsthoorn.