Mensen:

De legendarische Amerikaanse zanger en liedjesschrijver Bob Dylan (67) staat deze week bovenaan de Britse albumlijst met Together through life. Het is bijna veertig jaar geleden dat Dylan daar op één stond, in 1970 met het album New Morning. Dylan staat voor velen nog altijd symbool voor het maatschappelijk veranderingsproces in de jaren zestig en zeventig van de vorige eeuw. Together through life is zijn 33ste studioalbum met tien nieuwe songs. (ANP)

Een sofa van de Australische productontwerper Marc Newson heeft donderdag op een veiling bij Phillips de Pury in Londen 1,2 miljoen euro opgebracht. De prijs is een record voor een nog levende ontwerper. Newsons Lockheed Lounge is gemaakt van aluminium met klinknagels in de stijl van een een vliegtuig. Een kast uit deze serie bracht onlangs bij Christie’s 336.000 euro op. Het duurste moderne meubelstuk is het Drakenstoeltje van Eileen Gray uit de collectie van Yves Saint Laurent dat in februari voor 22 miljoen euro werd geveild. (NRC)

Zakenman en kunstverzamelaar Louis Reijtenbagh en zakenbank Credit Suisse hebben een schikking getroffen in hun geschil waarbij de Nederlandse belegger beschuldigd werd van contractbreuk en oplichting. Credit Suisse verklaarde eind maart dat Reijtenbagh 340 miljoen dollar had verduisterd. Eerder trof Reijtenbagh al een schikking met ABN Amro. (NRC)