LeBron James in VS gekozen tot beste basketballer

LeBron James is gisteren uitgeroepen tot de `meest waardevolle basketballer` van de Noord-Amerikaanse profcompetitie. De 24-jarige vedette van de Cleveland Cavaliers kwam in zijn zesde NBA-seizoen gemiddeld tot 28,4 punten, 7,6 rebounds en 7,2 assists. James bleef met die cijfers Kobe Bryant, de MVP van vorig jaar, en Dwyane Wade ruim voor. `King James` is de jongste speler die de prestigieuze prijs krijgt sinds (de 23-jarige) Moses Malone in 1979. Cleveland speelt in de tweede ronde van de play-offs in de Eastern Conference tegen de Atlanta Hawks. Orlando Magic heeft vannacht het eerste duel met titelverdediger Boston Celtics in de tweede ronde van de play-offs gewonnen: 95-90. In de Western Conference begon Houston Rockets met een verrassende uitzege bij Los Angeles Lakers: 92-100. De Lakers en de Cavaliers van James zijn de favorieten voor de titel.