Italiaanse automaker Fiat heeft zinnen gezet op Opel en Saab

Rotterdam. Chrysler is binnen, maar Fiat is nog niet klaar. Na gedeeltelijke overname van de Amerikaanse autofabrikant, hebben de Italianen hun plannen ontvouwd om alle Europese activiteiten van General Motors over te nemen. Dat zou betekenen dat behalve Opel ook Saab in Zweden en het Britse Vauxhall in handen van de Italiaanse automaker zouden komen. Als al deze overnames slagen, ontstaat volgens Fiat een bedrijf met een omzet van 80 miljard euro. Fiat-topman Sergio Marchionne was gisteren in Berlijn om met de Duitse regering te praten over de overname van Opel. Opel is een dochter van het noodlijdende Amerikaanse General Motors. Het bedrijf heeft op korte termijn zo`n 3 miljard euro nodig om te kunnen overleven. Bij Opel in Duitsland werken circa 30.000 mensen.