Glimpje zon

Langzaam maar zeker gaan we van grijs en regenachtig naar een weertype waarin wolken en zon elkaar afwisselen.

Het slepende front dat Bevrijdingsdag overwegend bewolkt liet verlopen, wordt morgen geleidelijk aan naar het noorden gedrukt; hoge druk krijgt de overhand, maar blijft gevoelig voor, overigens afgezwakte, storingen die passeren. Ook wordt dit weekend vanuit Frankrijk en Spanje een aantal onweersbuien onze kant op gestuwd.

Vanavond is het met name in de noordelijke helft van het land nog regenachtig tijdens de bevrijdingsfeesten en vannacht komt er in het zuiden ook weer af en toe regen uit de lucht vallen. De westenwind blijft matig tot vrij krachtig en met 11 tot 12 graden koelt het nauwelijks af.

Morgenochtend miezert het nog op de meeste plekken. In de middag wordt het geleidelijk droog vanuit het zuidwesten, met soms een glimpje zon. Er staat een stevige westenwind, maar met 14 graden op de Wadden tot 16 graden in Limburg en Noord-Brabant is het wel minder koud.

Donderdag wisselen zon en wolkenvelden elkaar af en valt er een enkel spetterbuitje, bij maxima van 15 tot (in het zuidoosten) een graad of 20.

Ook vrijdag en in het weekend is het heel aardig lenteweer. Het kwik komt uit rond de 18 graden en lokaal valt er een onweersbui.