Europese campagne hervat met politiek debat

De Nederlandse campagne voor de Europese parlementsverkiezingen is vandaag hervat. Dat maakten de campagneleiders van de verschillende partijen gisteren bekend.

De campagne werd opgeschort na de aanslag op Koninginnedag afgelopen donderdag, waarbij naast de pleger van de aanslag zes doden vielen. Politici vonden het ongepast de campagne gewoon voort te zetten.

Vanmiddag vond een lijsttrekkersdebat plaats in Den Haag. Daar debatteerden de ‘Europese’ lijsttrekkers van CDA, PvdA, SP, VVD, D66 en GroenLinks onder de titel Fort Europa; hoe open blijven de grenzen met elkaar over het thema immigratie.

Belangrijke thema’s in de campagne zijn de landbouwsubsidies, de hoogte van de Nederlandse afdracht aan Europa, uitbreiding van de EU, de machtsverhoudingen tussen Brussel en de lidstaten en wat de Unie kan bijdragen aan het bestrijden van de economische crisis en de klimaatproblemen.

De verkiezingen voor het Europees Parlement vinden op 4 juni plaats.