Boston Globe aan zijden draad

Boston_Globe_frontpage_May_4_thumb_200x358_2781.jpegWeer een van de grote kranten van Amerika in gevaar: The Boston Globe. Het is dé krant van New England, het noordoosten van de Verenigde Staten, met een miljoenenbevolking en grote universiteiten als Harvard en MIT. (Voor The Washington Post kunt u zich zonodig gratis registreren.)

Howard Kurtz, de mediaredacteur van The Washington Post en CNN kan niet geloven dat de NYT het echt zo ver laat komen. Volgens berichten van de laatste dagen wordt hard onderhandeld tussen de vakbonden en het moederbedrijf van The New York Times. De resultaten van de krant zijn zo slecht dat het de vraag is of ontslagen en salarisverlagingen genoeg zijn.

Eugene Robinson, columnist van The Washington Post, vindt dat de New York Times de collega-krant uit Boston wel makkelijk laat vallen nu het moeilijk gaat.

De regering-Obama, die nog wel eens een bank of een automobielmaker wil redden, is niet van plan kranten te hulp te schieten, zegt Witte Huis-woordvoerder Robert Gibbs.

    • Marc Chavannes