5 redenen om tv te kijken

Hannie stelt zich harder op
Hannie stelt zich harder op

1 Mythes

Andere tijden special

Ned. 2, 19.25-20.25u.

Afl: Uit de hemel, in de oorlog. De mythe van het Zweeds wittebrood is een van de grote verhalen van de Tweede Wereldoorlog. Hoe de geallieerden voor de bevrijding wittebrood uit Zweden boven onze steden dropten. Maar is het wel waar? En: stampende laarzen, razzia’s en deportaties, dat zijn de beelden die we al zestig jaar hebben van de 50.000 Duitse soldaten die Nederland bezet hielden. Welk beeld hadden de soldaten eigenlijk van ons? En hoe brachten ze hun tijd hier door?

2 Champions League

Champions League: Arsenal-Manchester United

Ned. 3, 20.15-23.00u.

Vorige week wist Manchester United in eigen huis te winnen met 1-0 van Arsenal. Kan Arsenal in deze halve finalewedstrijd iets terug doen? De wedstrijd begint om 20.45u.

3 Film

White men can’t jump

RTL 7, 20.30-22.40u.

Regisseur van Bull Durham vertelt in zijn tweede speelfilm ogenschijnlijk achteloos over verslaving aan sportbeoefening en drijft hilarisch de spot met raciale vooroordelen. Zwarte Wesley Snipes en blanke Woody Harrelson spelen basketbal en sluiten op pleintjes in Los Angeles weddenschappen af. (Ron Shelton, 1992, VS).

4 Reportage

Guantamano’s secrets

Nat. Geographic, 22.00-00.00u.

Over het dagelijks leven in de meest beruchte gevangenis ter wereld. De reportageserie zal binnenkort een historisch document zijn; president Obama gaf op 22 januari opdracht het gevangenenkamp binnen één jaar te sluiten.

5 Drama

Het meisje met het rode haar

Ned. 2, 23.40-01.35u.

De rechtenstudente Hannie Schaft sluit zich aan bij een verzetsgroep waar ze koerierswerk verricht. Als er bij een actie op haar wordt geschoten en een jongen voor haar ogen wordt neergeschoten, besluit ze zich harder op te stellen. Samen met Hugo, ondertussen Hannies minnaar, pleegt ze nu aanslagen op collaborateurs. Met: Renée Soutendijk en Loes Luca. (Ben Verbong, 1981).