Vrouw van Berlusconi heeft er nu genoeg van

Na bijna dertig jaar samenzijn en negentien jaar huwelijk met Silvio Berlusconi (72) is voor Veronica Lario (52) de maat vol. De echtgenote van de Italiaanse premier en mediamagnaat heeft echtscheiding aangevraagd, omdat ze zijn geflirt met jongedames meer dan zat is.

Twee jaar geleden dwong ze al eens publieke excuses af van haar man nadat die in het openbaar had staan flirten met twee jonge presentatrices. „Als ik niet getrouwd was, nam ik jullie beiden zo mee naar huis”, zei hij toen op een prijsuitreiking.

Vorige week deed Veronica ook al haar beklag over de manier waarop Berlusconi voor de Europese verkiezingen volop lobbyt om jonge, aantrekkelijke vrouwen op zijn lijst te krijgen. Maar de druppel die de emmer deed overlopen was zijn aanwezigheid op het verjaardagsfeestje van het 18-jarige aspirant-fotomodel Noemi Letizia in Napels, die liet weten de premier ‘papi’ te noemen en binnenkort voor een van zijn tv-zenders te gaan werken. Ze kreeg van hem een halssnoer en de sleutels van een leuke sportauto cadeau. „Maar op de verjaardagsfeestjes van zijn eigen kinderen komt hij nooit opdagen”, aldus de toekomstige ex. Het koppel heeft samen drie kinderen, allen twintigers.

In de Italiaanse pers wordt volop gespeculeerd over de verhouding tussen Berlusconi en de 18-jarige. Is het een minnares? Of een onecht kind? Berlusconi kiest voor de tegenaanval: hij eist excuses van Veronica, die volgens hem wordt misleid door de linkse pers.