Serie 'Damages' spint een intrigerend web van bedrog

Dvd tv-serie * * *

Damages

(seizoen 1, 450 min, import via nlstore.nl)€ 42,80

De tv-serie Damages begint als een spannende Grisham-verfilming en ontwikkelt zich tot een uitgesponnen thriller, met paranoia-elementen, schrikeffecten en verraderlijke personages. We zien hoe de jonge advocate Ellen Parsons, in shock en onder het bloed, gevangen wordt gezet, verdacht van moord op haar verloofde. Dan gaan we zes maanden terug in de tijd, en zien we beetje bij beetje hoe zij een pion was in de dramatische strijd van haar bazin, in een zaak tegen een frauduleuze ondernemer. Glenn Close is geschapen voor de rol van deze topadvocate, een ijskoude en slimme intrigante. Close won vorig jaar een Emmy voor haar rol, één van de drie van deze serie.

Damages, te zien bij de BBC, spint een intrigerend web van achterdocht, manipulatie en bedrog, waarin lang onduidelijk blijft wie deugt. Dat voorkomt niet dat de spanning halverwege de serie wat inzakt en dat de ontknoping aan de modale kant is. Misschien met het oog op de toekomst – de acteurs hebben voor zes seizoenen getekend.

Ron Rijghard