Regenachtig

Een westelijke wind voert regenstoringen aan vanaf de oceaan, maar later in de week zorgt een hogedrukgebied in onze omgeving voor verbetering. De regen is dus tijdelijk.

De eerste helft van de avond is het nog droog. Wel raakt het vanuit het westen bewolkt. Later, en vooral vannacht, valt er vervolgens regen. Met een matige tot vrij krachtige zuidwestelijke wind wordt het tussen de 7 en 11 graden. Ook morgen valt er van tijd tot tijd regen.

In de ochtend zal het wat miezerig zijn, later op de dag kan het iets harder en vaker regenen. Voor de zon is morgen vrijwel geen ruimte. De westelijke wind bereikt boven land kracht 3 tot 4, aan de kust kracht 5 tot 6. Het wordt hooguit 14 graden.

Woensdag stijgt de luchtdruk in onze omgeving, zodat een nieuwe, naderende regenstoring weinig activiteit zal vertonen. Desondanks kunnen er toch nog wel een paar, verspreide buien vallen. Verder breekt ook de zon af en toe door. De meeste ruimte voor zon wordt voor de noordelijke provincies verwacht. Er waait eerst nog een stevige westelijke wind en de maximumtemperatuur komt uit op circa 15 graden.

Donderdag en vrijdag is het naar verwachting droog. De zon schijnt dan geregeld en de temperatuur gaat geleidelijk omhoog.

Op vrijdag kan het landinwaarts 18 tot 20 graden worden.