Louis van Gaal behaalde grootste successen bij Ajax en Barcelona

Het lijkt een kwestie van tijd voordat Louis van Gaal voortijdig afscheid neemt van AZ. Nederland is te klein geworden voor de man die de ploeg uit Alkmaar naar de eerste landstitel sinds 1981 leidde. Direct na het behalen van het landskampioenschap sprak hij met een delegatie van de Belgische voetbalbond over de vacature van bondscoach, en na het ontslag vorige week van Jürgen Klinsmann als trainer van Bayern München, de nummer twee in de Bundesliga, is Van Gaal nadrukkelijk in beeld als trainer van ‘FC Hollywood’ uit Beieren. Het contract van Van Gaal bij AZ loopt nog tot en met volgend seizoen, maar voorzitter Dirk Scheringa zal de succestrainer niets in de weg leggen als die in het buitenland een contract bij een mooie club of als bondscoach kan tekenen.