Karzai officieel kandidaat voor herverkiezing

Karzai officieel kandidaat voor herverkiezing kabul, 4 mei. De Afghaanse president Hamid Karzai ging vanochtend op de foto om zich te laten registreren als kandidaat voor de presidentsverkiezingen op 20 augustus. Karzai maakte bekend dat de huidige vice-president Karim Khalili en diens voorganger Mohammad Qasim Fahim zullen optreden als zijn running mates. Karzai is president sinds 2001. Hij kwam aan de macht als onderdeel van een internationale afspraak nadat door de Verenigde Staten gesteunde Afghaanse troepen de Talibaan-regering in Kabul omver geworpen hadden. Bij de eerste democratische verkiezingen in Afghanistan in 2004 won Karzai. Foto Reuters Afghan President Hamid Karzai adjusts his hat as he is being photographed during his registration for re-election at the election commission office in Kabul, Afghanistan on Monday, May 4, 2009. President Hamid Karzai has registered as a candidate for Afghanistan's August presidential election. (AP Photo/Musadeq Sadeq)
Karzai officieel kandidaat voor herverkiezing kabul, 4 mei. De Afghaanse president Hamid Karzai ging vanochtend op de foto om zich te laten registreren als kandidaat voor de presidentsverkiezingen op 20 augustus. Karzai maakte bekend dat de huidige vice-president Karim Khalili en diens voorganger Mohammad Qasim Fahim zullen optreden als zijn running mates. Karzai is president sinds 2001. Hij kwam aan de macht als onderdeel van een internationale afspraak nadat door de Verenigde Staten gesteunde Afghaanse troepen de Talibaan-regering in Kabul omver geworpen hadden. Bij de eerste democratische verkiezingen in Afghanistan in 2004 won Karzai. Foto Reuters Afghan President Hamid Karzai adjusts his hat as he is being photographed during his registration for re-election at the election commission office in Kabul, Afghanistan on Monday, May 4, 2009. President Hamid Karzai has registered as a candidate for Afghanistan's August presidential election. (AP Photo/Musadeq Sadeq) Reuters